La vaca marinera/La vache mariniere

horizontal rule

Tornar>>>Remonter

La vaca marinera va ser molt utilitzada pels pescadors i els pagesos de l’àrea de l’Empordà i la Selva per arrossegar barques i treballar els horts de vora mar.

Amb l’augment de la mecanització agrícola, aquest animal es va extingir  a mitjan segle XX. El ramat que es troba al parc és de raça originària de Menorca i de Maó, molt semblant a la Marinera, i que antigament s’aprofitava la llet per la fabricació de formatges i més tard per la seva carn.

Els primers exemplars van arribar al juny de 1989 i es varen destinar a pasturar amb l’objectiu de la recuperació i manteniment de les Closes.

 
La vache marinière fut fort utilisée par les pêcheurs et les paysans des régions de l'Empordan et de la Selva comme animal de force et de traction. Avec l'augmentation de la mécanisation agricole, cette race va s'éteindre au milieu du XX siècle. Le troupeau qui se trouve dans le parc est de race originaire de Minorque et de Mahon, très ressemblante a la marinière, et dont anciennement, aux Baléares, on utilisait le lait pour fabriquer des fromages et plus tard pour la qualité de la viande. Les premiers exemplaires arrivèrent en juin 1989 et furent destinés à pâturer dans le but d'assurer la récupération et la gestion des clos.


Premeu sobre la foto per engrandir-la

Cliquez sur la photo pour l'agrandir